In the neighbourhood

In april 1997 gaf Blue Moon in Haarlem drie spetterende concerten met
een heel Amerikaans programma. Voor de pauze nummers als In
the Mood
en waits_tek1een uitgebreide Disney- en Beach Boys-medley,  na de pauze de klapper: een 15-tal songs van Tom Waits, door Harry Habets gearrangeerd voor gemengd koor en met behulp van regisseur Aad

Spee gesmeed tot een fantastische voorstelling met als titel:
In the neighbourhood.

Het eerste grote optreden, april 1997
Het eerste grote optreden, april 1997

De koorleden vormden een bonte verzameling van zwervers en hoeren, straatschooiers en travestieten. Uitbundig en ingetogen, koor en solo’s, ontroerend en rauw wisselden elkaar af.

waits_tek2

 

 

In the Neighbourhood werd datzelfde jaar ook met veel succes in het Bloemendaalse Caprera Openluchttheater gespeeld en is daarna eigenlijk nooit echt uit de harten van Blue Moon verdwenen. In 1998 werd het programma in de ‘Aad Spee-regie’ uitgevoerd op het Oerol Festival op Terschelling. In 1999 volgden op hetzelfde festival nog drie voorstellingen, ditmaal onder regie van René Groothof en met de toevoeging van diverse nieuw eWaits-nummers.

Pooiers en Schooiers
Pooiers en Schooiers

Naar aanleiding van deze optredens volgden boekingen voor straatfestivals in Heeg en Zwartsluis en optredens bij festiviteiten in Emmeloord, Giethoorn en Haarlem.

waits_tek3

 

Op Tom Waits is het koor nog niet uitgekeken.  Af en toe komt er weer een nieuw nummer bij, de ‘oude’ nummers worden nog steeds met veel plezier gezongen en als er zo af en toe weer eens het verzoek komt voor een Waits-optreden, wordt dat altijd weer met groot enthousiasme ontvangen.DSC_7565b