Het Koor

Begin 1993 is Blue Moon van start gegaan op initiatief van Harry Habets, nog steeds de dirigent en artistiek leider van het koor. Blue Moon moest in zijn ogen een koor worden dat er nog niet was, een groep mensen waar hij lekker mee kon experimenteren en die hij van het begin af aan veel lef bijbracht. Het eerste optreden, een Sing-in in de Haarlemse Groenmarktkerk, vond plaats toen het koor welgeteld vier dagen bestond!

IMG_1496 (2)

3stuivers-marloes-50

De koorleden werden en worden gestimuleerd zichzelf te laten zien, in optredens op open podia, door het zingen van solo’s en het werken aan voorstellingen waarbij ze zelf een flinke inbreng hebben. De grote projecten waarin dit resulteerde (van In the Neighbourhood tot het nieuwste programma 21 Coming of Age) zijn elders op deze site uitgebreid beschreven.

zeekoorts_oerol05_3

Maar er zijn ook talloze kleinere projecten, die de veelzijdigheid van Blue Moon illustreren.
In 1994 zongen we als fraai geschminkte katten bij de première van De Aristokatten in filmtheater Tuschinski in Amsterdam, in 1995 bij de openingsmanifestatie van 750-jaar Haarlem, in 1998 kwamen we als veertiger jaren Engelse soldaten met hun liefjes de grote bioscoopzaal van Tuschinski binnen. In 2015 zongen we voor Serious Request. We traden op tijdens het Writers Unlimited festival in Den Haag tijdens een sessie over Remco Campert.

DSC05151

Rond de kerst zijn we altijd wel ergens in Haarlem of omgeving te horen.

Koor_foto_6

Of het nou op de kerstmarkt in Emmeloord is of op het Writers Unlimited festival in Den Haag, met het Oerol Festival op het terras van een café of in het Openluchttheater in Bloemendaal, zingen doen we overal met evenveel plezier en dat hopen we nog jaren te doen!