27 augustus 2017 – Giethoorn

Blue Moon had al heel wat van Tom Waits op het programma staan, maar nieuw op het repertoire zijn een aantal gospelachtige nummers zoals ‘God’s away on business’ en ‘Chocolate Jesus’. De precieze insteek van de voorstelling gaan we nog bepalen. Matthijs de Vries, op wiens verzoek we daar komen,  ziet het als volgt: ‘een voorstelling waarin centraal staat hoe Tom Waits geloofspraktijken en ‘gelovige’ mensen observeert. Die observaties zijn heel herkenbaar en geven treffend het levensgevoel van deze tijd weer in muziek en lyrics.’ 

Het is  dan inmiddels al een hele week feest in Giethoorn. Op zaterdag 26 augustus is er de jaarlijkse Gondelvaart, een kleurrijk en muziekrijk spektakel waarover je kunt lezen op http://www.smitgiethoorn.nl/gondelvaart-giethoorn/ en vele andere websites. Het loont dus zeker de moeite er een heel weekend van te maken, zoals wij met Blue Moon ook gaan doen. Wie weet tref je ons zaterdag ook nog ergens zingend aan.