Alle berichten van Hanny Zalme

27 april en 28 juni 2020 – Twee optredens in het verschiet

Op Koningsdag (27 april) verzorgt Harry Habets met o.a. Blue Moon de traditionele Zing In in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

Programma wordt later bekend.

Op zondagmiddag 28 juni 2020 is er een benefiet optreden gepland in de Groenmarktkerk in Haarlem. Verborgen pareltjes uit 26 jaar Blue Moon die u wellicht (lang) niet heeft gehoord.

9 juni 2018 – Reprise: Het leven is Vurrukkulluk

In 2011 ging deze voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Remco Campert, in première. De jubileumvoorstelling ter ere van het 25-jarig bestaan van Blue Moon laat nog even op zich wachten en Het leven is Vurrukkulluk staat nog altijd in de belangstelling (onlangs is een film over het boek in première gegaan). Dat was genoeg reden om Het leven is Vurrukkulluk nog eenmaal in de Haarlemse Toneelschuur op de planken te zetten. Teksten en liedjes wisselen zich af in een wervelende voorstelling.

Zodra de tijden definitief zijn worden ze hier gepubliceerd.

22 maart 2018 – Blue Moon in een voorprogramma van Hamlet in stadsschouwburg Haarlem

Op 22 maart werken we mee aan het voorprogramma van Hamlet (Opera2day).

”Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat” schreef NRC over ‘Médée’ van Opera2Day. Als opvolger brengt het gezelschap nu ‘Hamlet’, hét meesterwerk van Shakespeare, als indringende opera. Deze ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas was voor generaties operaliefhebbers een hoogtepunt binnen het repertoire. Niet vreemd want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscenes ooit.

Uitvoerenden

  • Opera2Day
  • New European Ensemble
  • Hernán Schvartzman – dirigent
  • Serge van Veggel – regie
  • Solisten n.t.b.

Goed om te weten

Inleiding

19.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan de opera is er een inspirerende inleiding.

 

9 december 2017 – Brechtfestival Deventer

Op zaterdag 9 december treden we op in de synagoge in Deventer, Golstraat 23, vlakbij de Brink. Met een programma  van nummers ‘aan de rafelrand’ van de samenleving: zowel liedjes van Tom Waits (waaronder een paar nog niet eerder gezongen gospels) als uit de eerder in Deventer opgevoerde 3 Stuiversopera komen aan bod.

flyer Brechtfestival Blue Moon

Het programma start om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.15 uur.  De entree is € 10,-.

Hier vindt u meer informatie over het Brechtfestival in Deventer, dat van 7 t/m 10 december 2017 duurt.

27 april 2017 – Koningsdag ‘Zing-in’ St. Bavo Haarlem

DSC01942

Donderdag 27 april (Koningsdag) om 10.30 uur opent burgemeester Jos Wienen de jaarlijkse Zing-in in de Grote- of Sint Bavokerk (ingang Oude Groenmarkt). De inloop vanaf 10 uur is onder begeleiding van het Haarlems Symfonische Blaasorkest.

Blue Moon zingt mee in dit gevarieerde muzikale optreden met de gezamenlijke nummers en vier eigen nummers, variërend van stemmig Brahms tot het uitbundige ‘Le Printemps’ + het nieuwe Koningslied.

De presentatie is in handen van Joost Mulder. Trio Bijlsma²Hooglugt speelt vier nummers en ook stadsdichter Willemien Spook is present

27 augustus 2017 – Giethoorn

Blue Moon had al heel wat van Tom Waits op het programma staan, maar nieuw op het repertoire zijn een aantal gospelachtige nummers zoals ‘God’s away on business’ en ‘Chocolate Jesus’. De precieze insteek van de voorstelling gaan we nog bepalen. Matthijs de Vries, op wiens verzoek we daar komen,  ziet het als volgt: ‘een voorstelling waarin centraal staat hoe Tom Waits geloofspraktijken en ‘gelovige’ mensen observeert. Die observaties zijn heel herkenbaar en geven treffend het levensgevoel van deze tijd weer in muziek en lyrics.’ 

Het is  dan inmiddels al een hele week feest in Giethoorn. Op zaterdag 26 augustus is er de jaarlijkse Gondelvaart, een kleurrijk en muziekrijk spektakel waarover je kunt lezen op http://www.smitgiethoorn.nl/gondelvaart-giethoorn/ en vele andere websites. Het loont dus zeker de moeite er een heel weekend van te maken, zoals wij met Blue Moon ook gaan doen. Wie weet tref je ons zaterdag ook nog ergens zingend aan.

1 juli 2017 – Koorbiënnale Haarlem

DSC05596

Blue Moon is één van de uitver’koren’en om op te treden tijdens de Haarlemse Koorbiënnale, en wel bij de Hofjesconcerten op 1 juli. Het optreden vindt uiteraard plaats in één van de Haarlemse hofjes en zal 25 minuten duren.  We brengen een keuze uit ons repertoire, waarschijnlijk een selectie uit onze uitvoering de Driestuiversopera.

22 februari 2017 – Wegens ziekte van Pia Douwes afgelast: Blue Moon begeleidt Pia Douwes in Haarlemse Stadsschouwburg

Op woensdag 22 februari 2017 zou Pia Douwes optreden in de Haarlemse stadsschouwburg met haar programma A Midwinter’s Tale.  Ze zingt  bekende klassiekers uit de musical-, film en cabaretwereld, begeleid door een orkest en zij laat zich in elke stad begeleiden door een plaatselijk koor. In Haarlem is Blue Moon daarvoor uitgenodigd.

Helaas is de tournee begin februari 2017 afgelast. Er is geen zicht op dat deze voorstellingen alsnog uitgevoerd worden. Mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen het geld retour van de Stadsschouwburg.