Alle berichten van Eric Cornelissen

2 oktober 2016 – Koopkorenfestival Enkhuizen

Op 2 oktober 2016 opent Blue Moon het Koopkorenfestival in de Westerkerk te Enkhuizen om 12:30 uur.

Op zondag 2 oktober vindt in Enkhuizen het Koopkorenfestival plaats. Zeventien koren uit heel Noord-Holland treden op tussen 12.30 en 17.00 u op allerlei locaties in de historische binnenstad.
Blue Moon doet de aftrap om 12.30 u in de Westerkerk (Westerstraat 138). We zingen dan nummers uit onze versie van de Driestuiversopera van Brecht en Weil. Uiteraard verschijnen  we als hoeren, zwervers, bedelaars en gespuis, net als bij de uitvoeringen eerder dit jaar.
Diezelfde kleding leent zich uitstekend voor ons tweede optreden met songs van Tom Waits uit ons programma ‘In the Neighbourhood’. Dat is om 14.30 u op het buitenplein van restaurant Onder de Wester (Westerstraat 113).
De feestelijke dag wordt tussen 16.30 en 17.00 uur afgesloten met een optreden van alle koren samen in de Westerkerk.
Wij hebben er zin in, u hopelijk ook! Enkhuizen is een mooie stad en mocht u niet alleen voor de koren komen, zoals de naam van het festival al suggereert zijn ook de winkels open.

Meer informatie:
http://www.koopkorenfestival.nl/
http://www.westerkerkenkhuizen.nl/
http://www.onderdewester.nl/
http://www.theaterkoorbluemoon.nl/bm/

9 en 10 april 2016 – Bertolt Brechts Driestuiversopera in de Lichtfabriek

Op 12 december 2015 om 20:00 u. brachten wij een verkorte Nederlandse bewerking van de Driestuiversopera, ter gelegenheid van het Brecht-Festival in Deventer .  Kijk ook op de site van het festival

In  2016 volgen drie voorstellingen in de Lichtfabriek in Haarlem op 9 april ’s middags en ’s avonds, en op 10 april ’s middags.

Ook het Oerol festival staat op ons programma. We treden op op het terras van Hotel Oepkes, West-Terschelling, in het eerste weekend van Oerol.  Precieze data worden nog bekend gemaakt.

lees hier meer over dit project….

23 december 2014 – Benefiet concert voor Serious Request groot succes!

Op dinsdagavond 23 december gaf Blue Moon haar benefietconcert voor Serious Request in een goedgevulde  Doopsgezinde kerk.

We maakten een vogelvlucht door het repertoire van 21 jaar Blue Moon.

De opbrengst was boven verwachting:

1740 euro !!

De opbrengst gaat het glazen huis in
De opbrengst gaat het glazen huis in

Op 24 december heeft penningmeester Jannes het eindbedrag afgedragen in de bus van het Glazen Huis op de Grote Markt.

Alle gevers enorm bedankt!